Monday, April 19, 2010

Traktorgalning

Jag har haft en rätt så ansträngande helg, Paddys bror har varit här med häcksaxen (typ en stor trädkvarn som de kör med längs häckarna, flisar allt i sin väg) och Paddy har hjälpt till (dragit upp träd) med grävmaskinen. Det betyder ju att jag har varit med barnen typ hela helgen. Det är sjukt ansträngande, speciellt som Paddy är borta på kvällarna också. Så jag såg verkligen fram emot min och Kiras promenad igår, jag hade sett ut en trevlig sträcka och vi parkerade bilarna på två olika ställen så vi kunde gå från A till B. Mitt uppe på berget när vi svettades så det rann så ringde Paddy. Isaac var väldigt ledsen sa han (och hörde jag) och dessutom ville han iväg med Mike och kolla på en bil (jag har sagt till Paddy sen i torsdags att jag ska gå med Kira) så om jag kunde skynda mig. Ja Paddy, jag skyndar mig... Sen följde 25 samtal till, gråtande barn och en Paddy som uppmanar mig att skynda på. Jättelätt när man går i halvmeterdjup ljung/stenig mark. Där förstördes den promenaden. Fast det var skönt ändå, och Isaac slutade skrika så fort jag kom hem. Nästa gång ska vi prova ha med honom i Manducan, han sitter rätt så bra på ryggen. För det är så skönt med motion, jag behöver verkligen det för att må bra och kunna ladda dom dära batterierna. Helt underbart väder var det i alla fall, solen sken så att det torkade vintergräset lyste som guld och det var HELT vindstilla. Det kändes jättekonstigt, som om vi var i en studio typ.




Såhär trött blir man om man är två år och tre månader och sitter i en skumpig grävmaskin med sin pappa. Idag har jag köpt ett par presenter till Sam. När han var liten lekte han en pyttestund med allt men har aldrig haft några preferenser. Aldrig haft någon snuttefilt, favvogosedjur eller något annat. Han har aldrig heller kunnat leka med saker speciellt länge. Tills nu för ett par månader sen. Och trots att jag har försökt vara så jämställd jag kunnat och erbjudit genusneutrala leksaker, likaväl som tjejiga leksaker och killiga leksaker så har han nu fått favoritleksaker. Maskiner... Grävmaskiner, traktorer med släp, lastbilar och truckar. De kan hålla honom sysselsatt nästan hur länge som helst (i Sam-mått mätt :D) och han studerar dem verkligen. Så idag har jag köpt tre nya till honom. Inget dyrt eftersom hans humör gör att de åker i golvet med jämna mellanrum, men de var fina ändå. Jag kan visa vad han fått idag. Eller han har inte fått mer än en av grejjerna för de andra ska fiffiga mamman spara till en jobbig situation när Sam behöver underhållas!


I söndags körde jag upp till Hanna med båda barnen. Det var ungefär lika jobbigt som att åka till Sverige :D Sam är precis överallt och jag blir helt sönderstressad. Jag tror jag kommer stanna hemma tills de är åtta, minst. Här har jag det bra, under korkeken och luktar på mina blommor! Men det var trevligt att träffa Hanna såklart, fast vi hann inte prata speciellt mycket. På vägen hem såg jag den här farkosten på motorvägen. Det är en irländsk zigenare som med sin otroligt inspända lilla häst travar jättefort och jättelångt...


Isaac och Sam har börjat kommunicera. Det är störthäftigt och fascinerande att se hur de tittar varandra djupt i ögonen. Två par ögon som vi har skapat, som växt från en liten zygot till ett foster inuti mej. Helt sjukt egentligen. Sam dansar med honom, det är så sött. Dans, säger han och håller Isaac i händerna och dansar på tvååringars vis. Och när Isaac säger gaaaaaaaaih så härmar Sam honom! Ett par nya ord har poppat upp hos Sam, häromdagen sa han sheep för första gången (innan har de hetat bääää) och idag sa han "mamma köra" om lastbilen. Han säger oftare och oftare två ord i taget, Isaac bada eller pappa traktor. Det är skönt att det går framåt, man ska ju alltid oroa sej för nånting! :)





Nu är det minsann dags för bingen. Lite Karlavagnen i öronen och svettiga bebisfötter i magen. För det blir nog ingen sovmorgon imorrn heller!

2 comments:

Mandisen said...

Din stackare. Jag som trodde att min helg i kassan på Ica, sjuk av längtan efter Emilia var jobbig... Jag känner igen det där med samtal från skrikande bebisar. Några sådana har jag också fått när jag tränat och haft ensam-tid. Det är lustigt det där. Jag skulle aldrig få för mig att ringa till Matt och säga "du, Emilia skriker så nu får du komma hem". Eller jo, kanske de första två veckorna när hon nyss kommit. Men så är det väl i vårt könsstereotypa samhälle. Vi är med de små liven mesta tiden på dygnet. Vi sover, äter och andas bebisar ju. Det har väl också något att göra med att papporna vet precis vad som lugnar bebisen, vi, och att de sedan inte har orken/lusten och hjärta att vackert vänta tills vi kommer hem när de vrålar som besatta. Jag hade säkert gjort samma sak i deras situation för det är inte roligt när bebis är så ledsen.
Förresten, kan inte du göra en liten instruktionsvideo till mig och hur jag sätter E på ryggen? Jag har inte provat det ännu. Hon är fullt nöjd med att fortfarande sitta på magen men jag ska börja ha henne på ryggen. Jag är bara lite osäker på hur man gör. Eller du strunt samma, ser ju nu att det finns massor av bra videos på YouTube. Men du, den där förlängningen som man kan knäppa ut med dragkedja, ska man ha den när de är små eller stora? Är det som extra stöd när de är små eller som förlängning när de är stora?
Fint med kommunikation bröderna emellan! Njut nu medan de är små och bara gulliga mot varandra. Jag kan tänka mig att de så småningom kan ryka ihop så att det står härliga till. För att nästa sekund vara bästa vänner igen såklart!
Kul med nya leksaker. Du gör helt rätt! Erbjud allt men är det bilarna och traktorerna som lockar mest så är det det! Han är ju alldeles för liten för att veta vad som är "tjejigt" och "killigt". Enligt ett skobiträde på radion häromdagen så kommer det en ålder då alla barn vill ha rosa glittriga skor för att det är det som är fint enligt deras uppfattning. Så jag menar ju att det finns gott om tid för jämställdhetsarbete längre fram ;)
Herregud, mina kommentarer blir ju lika långa som mina blogginlägg! Sorry!
Kram

Anonymous said...

Eller så kanske ni kunde köra någon sorts kombiblogg så jag kunde läsa båda samtidigt liksom? ;)
Kajsa, jag vet att jag har berättat det, men tänk på att din mor satt på trappan utanför lägenheten och tränade - bara för att det skulle gå! Till slut blev din far en riktig hejare på att ta hand om er och det var ofta så att han FÖRUTOM att ta hand om er hade städat kökslådorna, kylskåpet, lagat mat och bakat bröd. Men så är han ju också farmors son... "Man ska ju ha nå't att göra...!" Tack för ännu en lång och inspirerande blogg! Puss mamma