Friday, May 6, 2011

---------- Forwarded message ----------
From: "kajsa tuvom" <kajjsa@gmail.com>
Date: 7 May 2011 00:01
Subject:
To: "go@blogger.com" <go@blogger.com>

De växer så det knakar, mina fina pojkar. Kanske inte så mycket på längden, men det händer mycket i deras huvuden. Sam är så härlig, man kan verkligen kommunicera med honom nu. Han börjar hitta på egna meningar helt utan relation till något och det känns som om han här börjat leka på ett annat sätt. Han leker låtsaslekar där han mestadels kör traktorer, båtar eller helikopter, och han har ofta ett par djur med sig på resan. Jag försöker öva på att rita och pyssla lite mer och han har faktiskt ritat en cirkel ett par gånger. Intresset för pyssel varar aldrig längre än två minuter så det är mycket jobb för lite möda, men jag tror det kan vara nyttigt för honom att öva på att sitta still och göra något i lugn och ro.

Isaac är så lätt att ha och göra med, en karismatisk liten klimp. Han pratar som bara den och säger traktor där, bocki (botten) där, pappa där, näsa, yoghurt, äpple (favoritfrukten), banan, Orange (clementin), juice (allt drickbart förutom bröstmjölk som heter mjölk) , bil, blomma, häst, hund, katt, pippi, och en massa fler ord. Jättehäftigt.

Nu blev det sent igen klockan är midnatt. God natt.

2 comments:

Anonymous said...

Ja, vilket äventyr att få vara med när ett barn (och TVÅ!) erövrar världen och språket! Jag har ju suttit på föreläsningar i två dagar och är helt hjärntvättad, men det är en sån lättnad och glädje att dina (era) fina pojkar har bra verktyg i sina språkverktygslådor. Att kunna kommunicera är en bra början till ett gott liv. Det växer minsann i dina lådor också, ser jag! Här skulle det behövas lite mer värme för att saker ska komma igång. Mina tomatplantor är 3 cm höga... Nu är det bara 6-7 veckor kvar tills ni kommer! Puss mamma

Tobbe said...

Aaaaa di e ju för goa!!! Skynda er nu och kom hit allihopa så vi får vara med er och mysa!!
Skickar stora och hårda kramar från en soligt och varmt Malmö!!